Podjelite članak

Postavljenje laminata

Odlučili ste se na postavljanje laminata u vašem domu, no još uvijek niste odabrali kvalitetan laminat po vašem izboru? EL-TE trgovina u ponudi ima širok asortiman proizvoda.
Provjerite i uvjerite se sami.

POSTAVLJANJE LAMINATA – KLIK KLAK SISTEM

Kao i prije svakog postavljanja, vrlo je bitna priprema podloge. Ona mora biti ravna, suha i čista. Ukoliko niste sigurni koji proizvod koristiti prilikom čišćenja, preporučujemo usisavač Worcraft iz naše ponude.

Nakon što ste se riješili nečistoća, savjetujemo da provjerite vlažnost podloge koristeći se CM uređajem ukoliko polažete laminat na estrih. Ukoliko Vam vrijednosti ne premašuju više od 2% vlažnosti kod cementnih glazura te 1,8 % kod podloga s podnim grijanjem, potrebno je izmjeriti i odrediti ravninu postavljanja laminata. Za to se možete koristiti metrom Protech, a ravninu podloge možete ispitati libelom. Ako ste uočili razmake između mjernih točaka od 100 cm, ispravite ih masom za izravnavanje podova ili umetanjem Profifloor spužvice koja ujedno i poboljšava zvučnu izolaciju.

Sljedeći korak je provjera laminata. Ukoliko vam ne odgovaraju dimenzije, preporučujemo ubodnu pilu za rezanje te olovku za označavanje iz naše ponude.

Prije polaganja laminata preporučujemo stavljanje podne folije (min. 0,2 mm debljine) ukoliko se radi o prostoru gdje je prisutna vlaga, te Profifloor spužvice. Njih polažete isključivo ako se radi o polaganju laminata na mineralni estrih. Ako polažete laminat na drvenu podlogu, podne folije nisu vam potrebne.

Polaganje laminata na podove s podnim grijanjem polažite samo na pod s toplovodnim grijanjem s max. temperaturom od 28 °C u pravcu izvora svjetlosti, uzdužno.

Napomena: s polaganjem laminata krenite od zida najvećih dimenzija.

Nakon što ste postavili laminat, preostalo Vam je još samo postavljanje lajsni te kutnih nastavaka.

 

Izbornik